Tuesday, December 20, 2011

Derma Darah....

Salam...

hari ni aku excited gila nak derma darah..
muka berseri-seri...
blink** blink**
nervous pun ada,first time la kata kan...hihihihi
turun-turun je, dah siap isi borang, excited ni,
cek dengan doktor...sihat wal 'afiat...
terus dapat sign dari doktor..
nak cek darah jenis apa, pergi kat kakak tu..
ok, jari dah kene cucuk dengan jarum...
tahu, saya darah jenis A... ^__^

tetiba..
" adik baru lepas *ehem2* ae..."
"aah,beberapa hari lepas"
"tak boleh ni dik, kena tunggu 1 minggu lepas habis *ehem2*, baru boleh derma darah..nanti takut pengsan pulak"
"tak boleh ke kak, betul tak boleh ni? (muka kecewa)"
"betul..nanti dR marah ni...nanti adik derma lain kali ae...(muka senyum)"
"terima kasih, kak...(muka still lagi kecewa)"

p/s: kepada para wanita, jika anda mahu menderma darah, 
sila buat selepas seminggu anda mengalami *ehem2* ...
takut nanti anda kecewa seperti saya... T___T

diksyeneri (tampar laju-laju gedik eja salah) :
1. *ehem* = datang bulan, period, dan sama waktu dengannya..

Salam


6 comments:

teyn teyn said...

niat dah suci murni tetiba tak tercapai .. hehe

budak kecik said...

xpe2. ade hikmah tu cik dayu..

*erk, tu yg nanges tu mcm bukan air mata je. wakakak*

cik_paan said...

takpe, niat pun insya Allah dpt pahala

Abg Stalker said...

hahahaha..;))"derma la dara,hisap la dada" ;P

yana lyana said...

wahh..tabik spring laa sebab dgn sukarelanya nak derma darah!
tak takot jarum?? hehe..

pakaian muslim modern said...

tulisan yang baik untuk di simak,,nice post