Monday, October 3, 2011

2 perkara memalukan aku disebabkan facebook

Salam..

facebook?? memalukan??
ape cer??
ape kaet??

 sejak akhir-akhir ni,aku selalu mamai waktu main facebook..
sampai memalukan diri sendiri tanpa sedar..
huh...
tak tahu la kenapa macam ada something wrong je dengan aku kebelakangan ni....
 huh..

pertama...
suatu malam tu,
aku tak boleh nak online, so dengan sedihnya aku guna laptop kawan aku untuk bukak facebook...
ok fine...dah dapat bermuka buku dah..
pastu dengan boringnya aku klik-klik la post situ,post sini..
tertiba ada idea nak tulis wall post...
dengan excitednya dan bangganya aku tulis
"sedihnya,tak boleh nak online dengan laptop sendiri.....(muka sedih)"
ok fine..dah siap post satu...
aku offline...sambung tidur..
esok paginya,pukul 4 pagi,aku tersedar..
ceh..semangat ni nak online guna laptop sendiri,
ON kan laptop,connect tenet,log in FB...
cetttt...eh..apesal ada notti pasal post aku kat BIOTECH CLUB ni..
sejak bila aku post benda-benda berkaitan kelas or biotek semalam...
dengan sedalam-dalam perigi aku fikir,
ok...perasaan malu dan bengan mula menghantui...
ok,aku silap post...dekat biotech club post tdi..
haddddooaaaiiii...
tak pasal-pasal cari publisiti murahan dekat situ..nasib baik kawan-kawan aku juga yang like ngan post..
tpi,serius...still malu tahap karma....waduh-waduh-waduh...mamai deh...erghhhh...
aku janiji taknak buat lagi...SUER 100% (bak kata orang indon)..fuhh...

kedua...
berlaku siang tadi..dengan bangganya,aku online facebook...
ceh..gembira ni,sebab dapat belajar main gitar dalam bilik...
C chord,G chord, dan pelbagai jenis chord yang lain..
niat di hati "macam nak post dekat FB je dapat belajar gitar..yeay...yeay.."
log in facebook..seperti biasa jalan-jalan tengok post orang...
then aku post dekat wall..."main gitar susah sikit tapi best...takpe,satu hari belajar satu chord..ngee..^__^ "
ok fine,tutup facebook ,duk online-online,cek lab report,dah lepas satu setengah jam berlalu,rasa macam nak bukak FB..
eh..eh..eh...
apesal ada orang tak dikenali like dengan comment kat post aku...
eh..eh..eh...kenapa tiba-tiba aku ada post dekat PERSADA(persatuan mahasiswa Felda) punya page..
ok...malu tahap karma yang tak dapat dibayangkan dengan kata-kata dan kemerahan muka ....
aku geram gila..kenapa mesti aku cuai,mamai post dekat page group..
hadooiii,..
dah la,AJK tertinggi PERSADAyang tak dikenali yang comment dengan like..
siap cakap lagi,"bagus la...nanti boleh la buat perfrmance dekat program persada..=)"
ok fine...bertambah cm muka aku lepas tu...
dengan sepantas kilat aku buang post tu,dan Leave group tu..
tak pernah nak involve sangat group,tiba-tiba post merepek..
mesti orang cakap,aku dah gila publisiti...
hadddoooiii...cik dayu...
tolongla hidup didunia nyata...janganlah mamai lagi...
yang hang pergi post dekat wall page group tu buat pa....

ketuk kepala banyak kali....
deng..denga..deng.....

Salam

20 comments:

aReLaN said...

hahahaha....leh tak nk gelak guling2 kt sni???adoiyai

akuzle said...

so sory yer akak nk gelak dlu...kuikuikuikuikui... napernyer jadik gitu?

dayu_myself said...

@arelan: ceh...
tak mmbri smngt lnsung..
erghh....
aku ad mslh mte laa..kui33

@akuzle: gelak la kak..
dah byk dh glkkn sye..ngeee..
tu la,rse mcm mte ni x brpe ok kot..
nak post mrepek lagi..
kn dri sndri dh mlu...ngee

cik_paan said...

hahahahha..post kat biotech club..hahahha

takpe, kalu biotech club tak kisah...
tapi kalu kat persada tu yg kelakar..

dayu_myself said...

tu la psl cik paan...
yng biotech club tu pon x ilng lgi mlunye,
ni dh buat lgi kslhn sme..
adoi.....
nsib la biotech club tu korng2 je...
huh...
yng persada tu dh slmt tngglkn pon..haha

Aujinz said...

Kih kih kih.. macam mane boleh jadi macam tue??.. koh koh koh

HazwanDotCom said...

hahaha..tersalah post ke ape..haiya

sya mansor said...

lol... pengajarannya ialah? :p

dayu_myself said...

@aujinz: sdpnye ktwekan orng yek...hahaha
bese laa...aku kan mamai...erkk

@hazwan: tu la pasai...aku pun pik...-___-''

@sya mansor: jgan men fb wktu tgh mamai...hahahaha

Zana Adieyza said...

hahahahahha.. gelak zana baca cerita ni lagi2 situasi ke 2 tu.. siap ajak buat persembahan lps ni.. kelakar la!

dayu_myself said...

@zana : tu laaa... lawak gk kan rse,tpi malu mblihi sgla2nya...
ngehhh333...
nsib baik die x smpt nk knl sbb profile pictre x ltak gmbr gmbr sndiri..hihihihi

Abg Stalker said...

hahah..xpe2,dpt kanalan bru :D fb skrg kn da biol.mmg selalu la pasni dayu silap post.jaga2 cik dayu.kui3 ;P

dayu_myself said...

@abang stalker: tu la pasai...
ceh..kalau dpt hensem xpe jgak...
kahh3...
gila gedik ko dayu...
hahaha...
FB sgt biol skarng ni...
huhu

Izz Hazwani said...

Penat gelak2. Bertuah btol lah! Lain kali alert sikit! Haha

dayu_myself said...

@izz hazwani: amboi cik wani...
ske naaa....hahaha
xpe la...
ade hkmah bnde ni brlaku...
bleh buat orng ktwe..
kah3333

Syuxer said...

hahah mujur takde orang menganjing kaw2 pe yang awk postkan tadi hehe..

dayu_myself said...

@syuxer: msti laaa...
sbb aku dah leave group tu...
klu ade pun mngnjing,
aku x taw laa...
kah3333

buDAK keCIK said...

wakaka. lawak la dayu ni. patot la post2 dia misteri je. rupanya dlm keadaan mamai. adeyh

Sharinginfoz said...

sekarang ni memang kurang betul ngan fb

dayu_myself said...

@ budak kechik: hahaha..tu la pasai...msteri nsntra..hahaha
sdih gile kan..
asik mamai je..huh..

@sharinginfoz: tu la...Fb pun bengong gak,tmbh aku mamai,jdi hancus..haha