Friday, September 16, 2011

AKU homesick ke??

Salam..

homesick aka kerinduan rumah/kampung/family/parents yang teramat sangat sehingga kadang-kadang boleh menyebabkan 'demam panas tanpa ubat' dan 'mata berair tanpa sebab'...


ok...korang dah pahamkan apa makna homesick tu..
maybe aku tengah mengalami sindrom tersebut...
pegh..gila bahaya..
dah lama gila aku tak alaminya...
sejak beberapa tahun yang lepas..
ni semua gara-gara cuti yang teramat lama baru-baru ni..
huh...

tapi, bab 'mata berair tanpa sebab' tu tak laa...
aku still waras lagi untuk menjaga maruahku...
eceh...ada kait ke.. aku cool beb...muahak ahak..

tapi tu laa...rasa macam nak balik je johor tu minggu ni..
kalaulah mersing tu macam pergi mid ja, alangkah indah nya hidup wa cakap lu..ohoi...
ni tak..pegi balik je dan kena ada rm100 dalam tangan kan...
haddoooiii..
dengan ekonomi yang aku yang masih gayat gawat ni,
mustahil la dapat balik...
nak jeling-jeling LRT ke TBS pon aku tak mampu..
sungguh sengkek kan aku..
ye laaa....
selagi bergelar pelajar,
ni la yang aku kena tempuhi...*pergh..ayat dramatis..
kepada korang yang dapat balik, wa jeles sama lu....SERIUS!!!!! erghhh....

Salam

8 comments:

cik_paan said...

hahahhah,,
saya rasa aura kejelesan anda....

dayu_myself said...

hahahaha..
so apa lagi cik paan..
jangan la balik lama sangat...
saya sangat jeles ni tau...
hahahhaha

Asyila Zainuddin said...

rindu um! huwaaaa!

dayu_myself said...

@asyila....
tak best la um..heheheh...

Zul Fattah said...

erm.. aku rindu nk balik u.. haha..skrang dah habis rindu tu.

dayu_myself said...

@zul: hahaha...tu la...bile dh krja msti rndu U plak...tpi aq stll nk krja,dpt duit...muahahaha

HazwanDotCom said...

normal lah tu..bila cuti lama dekat umah..then balik u..mesti rindu rumah pulak..macam tak puas dok umah

dayu_myself said...

@hazwan: btul laa....bhaya r cti lme2 ni...huhuhu