Sunday, September 18, 2011

Penggila Gadget vs Perosak Gadget

Salam..

Siapa penggila gadget??
aku...
Siapa perosak gadget??
aku jugak...

kenapa?
jujur aku cakap..sejak kebelakangan ini,aku rasa macam aku ni seorang perosak pulak...
tak nafikan memang aku suka gila tengok gadget-gadget yang berjualan di pasaran sekarang..
betul wa cakap lu...
aku boleh menapak lama dekat plaza lowyat hanya berwindow shopping tengok or survey barang-barang gadet ni...aku sangat suka,cinta, hard core, die hard fan la dengan gadget-gadget elektronik ni...best wooo...
memang tak boring langsung...weee....semangat perwira gadeget la katakan...

aku ingat lagi,masa lepas spm je,aku dah beli laptop dengan duit biasiswa waktu sekolah dulu..
 tapi sayang ar...dulu aku mana la tau nak cari laptop-laptop yang spec dia baguih-baguih...
aku main beli je yang mana nampak ok...
malangnya sekarang laptop tu dah nazak...
gila sedih.....

pastu,masa pasum,aku dok beli 1 mp3 dengan 1 mp4..ni lagi satu masalah aku..
suka menghabiskan duit beli benda-benda macam ni..
ye la,masa tu henset aku guna yang cikai,tak boleh dengar lagu..
jadi bila tengok minatang-minatang yang boleh menyanyi dan sumbat kat telinga ni,
aku memang habis beli ar kan...
haddoooiii....aku sedar aku boroihhh....
sekarang dah tersadai celah-celah almari dekat rumah..
mana ye engkau en mp3 n mp4???

pastu masa aku lepas pasum,nak masuk 1st year,
aku dapat hadiah handset sony ericsson pula dari mak aku,
ok ..ni dah boleh dengar lagu,tengok video...
lepas 6 bulan ja, aku pergi beli lagi satu lagi henset sony ericsson yang ada wifi,
bleh on9 mane-mane..henset lagi satu dengan baiknya aku kasi akak aku...
malas nak guna dua-dua....bukannya ada pakwe puiin nak mesej..haha..
tapi hanset tu sekarang skrin dia tetiba ada line hitam..pelik kan..dah nak rosak kot..

ok lupa nak cerita.
masa lepas spm, aku ada dapat hadiah kamera dari abang aku..
tapi sayang~~~~
itu pun dah rosak..tak ada duit nak repair...
masa tu tanya,rm200 dia nak...erk....diam seribu bahasa..-__-

aku pelik ar...
kenapa la semua barang-barang aku ada nak rosak...
dari laptop,kamera,handset,mp3 dan akan datang aku tak tau lagi..
aku memang penggila gadget tapi....
kenapa mesti aku juga yang jadi perosak...erghhh

so,sekarang, aku rasa macam takut je nak beli gadget-gagdet baru...
boleh tengok je..
aku takut rosak lagi nanti..
hehehe...
kesian kan..huh....

Salam

11 comments:

WZulhilmi said...

ganas sgt kut ko pakai. gadget ni kena cermat sikit pakai. mcm lappy tiap2 minggu kena bersihkan. etc. =)

dayu_myself said...

aku rasa dah pakai gdget2 tu dgn sgt 'ayu' dah..
kkdang tak gne pun ade gak...
tp still rosk..
tu yng aq,shkil tu..
hahahah

cik_paan said...

tulah..ganas2 lagi

sleeping_maniac90 said...

perghh dpt hadiah dr mak..
ak nih jgn hrp la nk dpt hadiah.. huhu

dayu_myself said...

@cik paan: tu laa...x gns pon rosk gak..ngeee

@ye laa...1st tme dpt hdiah gak..hehe...aku sayng mak aku,muah3..haha

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

jgn sedih.ada jln penyelesaiannya.dayu beli je then bg abg. :) kompem x rosak.sbb abg mmg seorg yg cermat.hehe

dayu_myself said...

abg stalker: hahaha...bgus tol cdgn...x sngke ad idea sbrnas tu kan..hik3...sye pon crmat gk,cme krng brnsib baik je..heh3

Not so Randy said...

itu org kata, tangan tak berpedung. haha..tak tau pun berpedung tu apa..main cakap je..ahaha..

dayu_myself said...

@not so randy: bkan berpedung laaa...
berbedung wktu kecik tu...ape daaa...
hehehe...ni msti jrng lyn bby kat umah..ngahahha

buDAK keCIK said...

jom g lowyatt tgk android plk. bley on9 gna android je. tu pun kalu dayu x serik2 lg la. kih3

dayu_myself said...

@budak kecik: jom2..hehehe.. best nye lau byk duit,bleh bli ipad...uwaaaa......shekeen blanje la..ngaahahaha