Saturday, August 13, 2011

"Pon..Pon..Kad raya sampai.."

Salam...

akhirnya kita dah sampai fasa ke-2 bulan ramadhan..
cepat sungguh masa berlalu kan...
tup..tap..tup..tap..dah hari yang ke-13 kita berpuasa..
tanya dekat diri sendiri..
"cik dayu,amalan dah banyak ke belum...dah fasa ke-2 dah ni"
"erkkkk...." ~senyum,tak perlu kata apa-apa~~...
semoga kita sentiasa bersemangat melakukan amal ibadah di bulan mulia ini ye..
bila hari-hari menjelang raya ni,
tetiba aku rasa macam nak merajinkan diri menghantar kad raya pulak..
serius rindu wooo...korang??
ingat lagi,dolu-dolu..waktu kocik-kocik..
mesti korang gembira gila kentang kan bila dapat kad raya..
bukan main, baca dopuloh kali kad tu..
hahahaha....macam nak canang satu kampung..
sedangkan dapat kad dari rakan jiran-jiran korang je..
hahahahhaha...
ohhhh,aku tidak begitu...*muka InNoCent..
 
kad raya yang korang dapat mesti nak gantung depan rumah..
supaya bila ada orang datang,
nampaklah koleksi kad korang yang tak seberapa banyak tu..
*pergh...gila bongkak..haha

lagi satu,korang mesti nak compare-compare jumlah kad yang korang dapat,
dengan kawan-kawan jiran rumah korang..
tengok siapa paling fofular..hahaha...ye dak? ye dak?
hahaha...rindu seyhhh waktu-waktu masa tu..
zaman-zaman kurang matang...no problemo bagai..uhuk3..

So, tahun ni,aku sebenarnya nak merajinkan diri menghantar kad raya dekat kawan-kawan sek aku..
dulu,aku ada suruh budak kelas,kawan-kawan rapat aku tulis biodata dalam buku..
dulu-dulu kan fofular bab-bab sediakan buku biodata ni..*sangat tak matang
heh3...so,ada lah alamat-alamat dorang sediakan..
senang la kerja aku nak mengepost..
tak sangka berguna juga buku tu sekarang...
ingat dolu-dolu,macam tak matang je kan suruh dorang tulis biodata dalam buku
*termasuk orang yang aku suka...heh..heh..heh..
merepek pun ada..hahaha

tapi bila yek aku nak beli kad raya??..
kena awal ni..
setiap kad dah nak kena karang ayat gempak-gempak,jiwang-jiwang punya..
ahaks...
tapi kawan-kawan dekat U,aku tak ada alamat..ayoyo..
kena la kasi guna FB je kan,
perghhh...tak romantik langsung...erkkk...

so ,korang nak kad raya?
meh kasi aku alamat..
hahahaha...
tu pun kalau ada kad raya lebih la baru aku kasi korang..*sangat kedekud
ngahahahahha

p/s: semalam...brthday akak aku minggu depan..tapi dia blanja makan NY cheese cake yang aku dan dia suka..hahaha...gembira tak terkira..adoiyai.... terliur pula siang-siang ni...uhuk3...

salam

5 comments:

SYAFIQAHSALEH said...

gle rindu nak dapatkad raya lagi :D

Far8 budak baik said...

no33,lorong1,taman seri indah, kuala menggatal,sepanggar..88350, kota kinabalu sabah..
sila hantar k..
aku nk bace duappuloh kali gak..
hahahaha

HAZWAN17 said...

dulu time sekolah selalu dapat kad raya tapi bila dah zaman canggih ni wish dekat fb dengan msg je...

KimiCnoL said...

haha..nak kad raya jgk! ;)

dayu_myself said...

@SS:meh almt...lau de lbih kad,sye pos...ngeee

@FBB:btul ke tu almtnye...lau x smpi..jgn mrh aku plak..ahaksss

@hzwan:btul3...skang dah x best kn..urghhh

@kimicnol: meh almt...lau ad lbih la yek..hhahaaahhahaha