Monday, August 15, 2011

aku kaki shopping?? erkkk....

Salam..

kaki shopping?? siapa??aku??
oh tidak....jujur aku cakap...

2 hari lepas,aku dengan semua family aku berpakat nak beli baju raya..
so,pergi la bandar Kota Tinggi yang sangat 'besar' tu..
pagi-pagi lagi dah bertolak,sebab nak pergi pasar borong dia..*yang konon murah...phewww
so...bila jalan satu pasar tu..aku dah mula menguap..
skru-skru kaki mula longgar..
mata makin kuyu...
1 kali menguap..2 kali menguap...3 kali... dan banyak kali menguap tanpa henti..
arggghhhh.....gila ngantuk...Mood aku nak cri baju raya pun dah hilang...
akhir sekali...apa mak aku pilih,aku terima dengan redha dan pasrah...
1 pasang baju,aku rasa dah cukup.. erkkk

pastu akak aku nak cari baju dan barang kahwin dia pula,pergi tmpat lain...
so,seperti biasa aku ngan bapak aku tunggu luar tempat dorang beli baju..
aku jalan mundar mandir...tunggu bila la nak siap...ergghhh...
sekali lagi kebosanan tahap cipan...

sekali lagi dorang pergi tempat lain..
ok,memang dah tak tahan...bapak aku dah nak chow balik tempat kereta..
ape lagi...aku tumpang sekaki la...cari port baek untuk duduk..
lenguh kaki den..
kereta pulak dah macam Oven bakar kuih,panas gila... aircond tak berfungsi tengah hari buta..
.argghhh...
memang sangat menguji kesabaran jiwa raga aku...

so,akhirnya,baru aku sedar...
aku bukan seorang kaki shopping yang tegar....
melainkan
aku boleh tahan lama kalau dok tmpat gadget2 eletronik macam Lowyat tu...
*tu pon tak berapa lama la kalau duit tak ada..ngahahaha

Salam

5 comments:

KimiCnoL said...

pergh,kalau gadjet segar ye..shoping la raye dekat lowyat..hehehe

cik_paan said...

lepas ni, kalau ikot budak kecik ngan kita shopping, bawak bantal peluk, boleh teros tido..hehehhe

buDAK keCIK said...

eh2, cik jentayu dh tukar jd belangkas dan tiram. suka mkn belangkas dgn tiram eh? hehe

kita sokong kata cik paan. sbb kami kaki shopping. erk, silap. tambah perkataan window. jd window shopping. bhaha

HAZWAN17 said...

kalau gadget kena standby duit penuh poket dulu hahaha

dayu_myself said...

kimicnol: wah...cdgn yng brnas laa...hhaha

cik paan: tu la...mmng cri kdai tilam dulu..hak3

budak kecik:haha...sje tkr nme mknn..sdp ckit..hak4...wndow shopping skjp je la bleh thn..haha

hazwan: adoi...nak tggu poket penuh tu runsing..hihi