Sunday, July 10, 2011

Tercipta Untukku~~

Salam...

AMARAN...AMARAN...
mode jiwang di luar jangkaan...
muahahahaha

sebelum berpanjang lebar,bergolek,berguling,terlentang semua...
khas lirik lagu yang khas untuk seseorang yang....
Tercipta untukku..

menatap indahnya senyuman diwajahmu
membuat ku terdiam dan terpaku
mengerti akan hadirnya cinta terindah
saat kau peluk mesra tubuhku


banyak kata
yang tak mampu kuungkapkan
kepada dirimu

dan seterusnya...malas la aku nak sambung dah..hahaha
apekah??? (lukisan hak milik kekal JENTAYU)

pernah tak korang pikir sedetik siapa yang akan jadi suami or isteri korang,
yang officially tercipta untuk korang..
kalau korang tanya aku, aku jawab ya...banyak kali...
muahahahaha...
adakah orang korea, melayu tulen, jawa totok, orang puteh mat salleh...
siapa..siapa...mengapa..bagaimana..dimana...apa...kau merpek ni??

walaupun cik paan dan cik budak kecik selalu meggelar aku PG,
hahaha...sori...aku bukan macam tu..Say No to Couple, Say Yes to Married..haha
maybe la skandal macam-macam tercetus bila aku dekat IVM....TAPI itu hanya rekaan semata-mata..
tak ada kena mengena dengan yang hidup,yang mati, yang sakit perut,yang cirit birit segala bagai..
saja-saja je la...dorang cakap aku terima..apa guna hidup kalau tak bermandikan gurauan..(ada ke?)
lukisan hak milik kekal JENTAYU

aku pun kekadang macam pelik la,
aku minta maaf dulu kalau ada yang terasa, SORRY...
kalau la kan,kalau la kan...orang yang berCOUPLE macam nak rak tu, tetiba CLASH and kawen dengan orang lain, korang rasa Si Polan tu tak malu ke dengan Ex dia tu...Rahsia dah terbongkang segala Bagai dekat Ex dia...macam-macam dah terkantoi..ERK..tak malu ke dengan official couple korang tu pulak??..lagi-lagi bertambah pelik dengan FREQUENT COUPLE CLASH PERSON..woaaaaa...apa kejadahnya semua itu....
(lukisan hak milik kekal JENTAYU)
kalau aku malu gila, bertopeng spiderman aku lepas tu..
mana nak letak muka, baik aku gantung-gantung ala spiderman..tak ada olang nampak....menjerit seolang dili..
woaooooowoeoooeooeoeooe....
 
kalau boleh,aku nak orang yang officially tercipta untuk aku je yang tahu rahsia aku,
paham aku segala bagai.. kan itu lebih mudah ,gembira ,bahagia, tenang, selamat...INSYAALLAH...
siapakah dia? Hanya Allah yang tahu.... 
jodoh dah ditetapkan...hanya kita yang kena pandai menyusun cara yang berkhemah ketika menerimanya...
kalau dah ada Calon tu,cepat-cepat la kahwin...
jangan nak tunggu sampai ikan buntal berubah jadi ikan kembung pulak...alamatnya, LU PIKIR LA SENDIRI..muahahaha

Salam

11 comments:

ASaDa RyutaRo said...

pernah jugak terbayang dengan siapa akan kawen. tapi nampaknya lisa surihani dah berpunya dengan orang lain. hahaha..

bercinta lepas kahwin, itu lebih best.

semoga berjumpa dengan orang yang bakal jadi teman seumur hidup. dalam pada tu, jangan lupa berdoa kepada yang menentukan jodoh. :)

ASaDa RyutaRo said...

tau pulak saya yang bercinta lepas kawen tu best kan. padahal tak kawen lagi. lalala~

dayu_myself said...

@ asada ryutaro : sekali lagi pemnt LS..hak3..tak apa..ramai lagi kan aweks2 kat luar sana,petik jari sepuluh mai...muahahaha..

betul3..bercnta lepas khwin best..(mcmne aku tahu?? ).kwen la cept en asada..lalalala...

BTW, wahai en asada, asal mka cik asada mcm familiar aek?? erk.. prnah msuk TV ker?? erk..

cik_paan said...

asada ni blogger feymes la..hahahha

bagus entry ni lah...jentayu
hey, ktrg bg gelaran pg tu gurau2 je....mendenye PG, pakwe pun xde...hahaha

dayu_myself said...

@cik paan : kan dah tulis tu 'bermndikan gurauan"... kite tau la..hehe...pakwe??oh NO...kan dah ade motto kat ats tu...say No to Couple, Say Yes to Maried..muahahahaha

Far8 budak baik said...

hahahaha kau pun sama tahu..
selalu gak terpikir..
sape ar akan jadi isteri aku..
selalu org ckp..
kita couple ngan dy...
tapi kawin ngan org lain..
agaga..jom kawin..

dayu_myself said...

@Far8 budak baik : tu la kan...waaa...ade stu kpala ar...best2... jom kawin!!!hahahaha..(gila ape..=p)

Zulfahmi Abidin said...

untunglah ko mcm tuh. hrmmm #foreveralone

dayu_myself said...

@zulfahmi Abidin : ape yng untung cik zul??hahaha....yes, FOREVERALONE b4 married..ngahaha

Abang Stalker said...

aik...ayat bwk tu cm da smpai seru nk kwin je.da ada calon le tu.wawawaaa ;))


yela dayu..ni tgh duk teringat sum1 le ni.ingat dayu. :P ske x?hahahaha

dayu_myself said...

seru nk khwin ae??
siapa nk kwin ngan saye??angkt tngn!!hahahaha

ingt saya??euwwww.....mrmang rmbut kpala..hahaha