Monday, July 18, 2011

BE aka Buffered Earning

salam..

~~ senangnya dalam hati..
bila dapat BE,
seperti dunia,
ana yang empunya~~ (nyanyi dengan gediknya)

Alhamdulillah...rezeki yang keberapa entah..
aku pun tak tahu...
BE datang menyinggah blog aku...walaupun satu,syukur ...
dah lama kot BE tak datang melawat Blog cikai aku ni...
aku macam dah give up bercinta dengan Nuffnang..
baru je aku ingat nak dating dengan syarikat lain pula...

walaupun nuffnang tu hensem, baik, kaya an bagai-bagai,
aku hampir kecewa, dia dah tak nak dating dengan aku..
dia kata aku suka merapu,meraban dekat blog..
lukisan lembu dah macam kucing,
 lukisan ulat dah macam ular..

aku tahu la aku bukan sepuitis zahiril adzim yang tulis 'Bogel menuju Tuhan' tu,
aku setakat tulis 'Lembu menuju Kandang' boleh la..
itu aku expert....
kenyit mata dekat lembu pun dorang dah lari..erkk..

apa-apa pun ak merepek kat atas,
terima kasih Nuffnang kasi aku peluang bagi BE bagai untuk semangat berblogging...
Syukur,syukur,syukur....
ALhamdulillah..

p/s: thanx Digi...sony ericssonW8.....hik3

salam

16 comments:

buDAK keCIK said...

lembu menuju kandang?? wakaka

tahniah dayu dgn BE anda tu. hee :D

dayu_myself said...

hahaha..
karya "lembu menuju kandang" je kite boleh buat..hik3...best kan tjuk dia...msti POPULAR nnti...

BE yng x bergrak pun..hahahaha

saya_arief said...

tahniah2.
:D

Far8 budak baik said...

pehhh tahniah lembu..
hahahahahha...
waaaaa kagum dpt BE
aku nak jugakkk
ekekekeke

dayu_myself said...

@saya arief: toce2..hehehe

@Far8 budak baik: lembu??erk..ko msti dah dpt byk pnye kan...aku hanya blog picisan...erk...

Syuxer said...

wah...tahniah..:)..kuatkan BW ye..nanti kalau UV high..income tinggi hehhe

Miss Y and Her World said...

"lembu menuju kandang". ok itu kelakar. haha. untunglahhh dapat BE. hehe ;)

Sibuk Jaga Hati Orang, Hati Sendiri Sumbat Dalam Tong Sampah
Tips : Melicin dan Menghaluskan Kulit

dayu_myself said...

@syuxer : toce2...tips yang bgus...sdng mcri mse kosong untuk BW...skang ngah bzy plak..huk33

@miss Y : hihihi...bestkan tjuk tu...
BE tak grak pun...x tau la nape...hhih..sedeh3..

PendekarPetai said...

waww cm gemppak jer BE tu... jage leklok.. kalu tidak ti dia lari awl.. hehe

dayu_myself said...

Pendekarpetai: camne nak jage tu??ce cite..cecite...x gheti la aku bhaa... hohoho

ghost writer said...

ko jerk giler-giler kat nuffnang ek..nanti lepas nih BE jatuh macam daun kering kat blog ko.hihi

dayu_myself said...

BE jtuh mcm daun kering??aku x paham...hahaha...
giler-giler manja la bro..
ngahaha

Abang Stalker said...

nuff tu pilih kasih..


awex je dia bg BE.pkwe2 x dpt pun ;(

ni nk bt mogok dpn opis nuff ni.

dayu_myself said...

abg stalker:
sbar la bro...x lme lgi dpt la tu..
lau tak, kte bako jek nuff office...kite bako je( ala2 usop wilcha.)
hahaha

Abang Stalker said...

xde jgk! :( lme da tggu.nk kata x update,hr2 bt entri.


myb abg x sekacak dan setampan dayu T_T

dayu_myself said...

sabr2...jap nnti ade la tu..hihi..
saya kcak dan tmpan??muahahaha
tu yng nuff trpkat tu..hik3..