Tuesday, August 2, 2011

Blog aka Dunia Orang Pendiam??


Salam..

Betul ke apa yang orang cakap macam tu? Hermm..
Tepuk dada ,Tanya hati dan akal fikiran.. betul ke tidak??3x (ala-ala datin wanabe)

 Mesti ramai yang tak setuju kan, ye dak?? Ke ramai yang setuju, sila angkat tangan cepat..erkk..

Bagi aku, tak semestinya...bergantung kepada dorang la nak bising ke,pendiam ke..macam-macam jenis blogger ada dalam dunia blog ni.. macam...

1.       1.  Orang memang banyak cakap dan bercerita luar dan dalam blog..
2.       2.  Orang yang pendiam luar tapi bila menulis blog, pergh..ayat Bom Bom Bombastik woo..
3.       3.  Orang yang memang bising luar, tapi bila tulis Blog, erkk...kaku..macam orang baru belajar menulis  
             karangan..

4.       4.  Orang yang memang tak gheti tulis blog dan juga pendiam..
5.       5.  Orang yang tak dapat dikenalpasti... unknown (n)

Entah...aku berada dekat golongan mana..1 or 2 or 3 or 4 or 5 or mixture antara mereka..ahaks.. bagi aku terpulang pada penulis blog mahu mencorak blog mereka.. Nampak comel, sarkastik, GS, politik, biol, merepek ot whatever la yang sekutu dengannya, itu hak mereka.. yang penting, tujuan dorang samada untuk bercerita, menasihat, memperli, memberi info dan pelbagai.. kalau untuk benda baik, baguslah...kalau setakat nak buat jahat, baik tak payah kot..huh..

Aku juga seorang pembaca blog... aku suka menganalisis orang dari penulisan blog mereka.. samada seorang yang memang kepoh, or separa kepoh@diam, or sememangnya pendiam dan buat-buat kepoh.. macam-macam gaya sebenarnya kan manusia ni..  tapi kalau blog dorang dan entri-entri dorang lawak, pergh..memang selalu la aku lawat ..saja-saja mencari hiburan sambil merawat hati yang duka lara..erkkk...ada ke?

Tapi kan..

Tapi kan..

Kenapa aku rasa entri aku ni macam simpang siur ae? Ape motif entri aku sebenarnya ni...Arghh...sekali lagi aku termerapu berapu... ape kejadahnya semua ini?? Erk..

Salam

9 comments:

hafiz said...

depends lah dgn org tu!=)

cik_paan said...

kalu kita, byk ckp kat dunia luar

pemalas nak update belog kat dunia maya

dan suka tulis pnjg2 kalu tulis entry

Far8 budak baik said...

salahhhhh ahahahahaha
entah lahhh tapi kalau
aku kat blog kecohhh..
kat luar pun sama jeeeee..
tapi tak lehh suka sgt
membebel cam korang..
hahahaha

roq said...

mane ade....sangat x stuju...blog juga berssial kot..siap reunion lagi..heheh

singgah2 la sini ye:)

HAZWAN17 said...

aku berblog dan aku pendiam jugak tapi sket2 je la..hahaha

Abang Stalker said...

ada betulnya..:D


abg pemalu,in reality x ske pun berckp2 dgn prmpn.tp dlm blog ni bkn main miang lg. :P

dayu_myself said...

@hafiz:btul3

@cik paan: sye thu anda cmne..ngee

@far8:aku mmng ske mmbebel..haha

@roq:dpnds dkt orng la kn..hihi

@hzwan: sye pun 'pndiam'..hihi

@abg stlker:miang??uik..bhye tu..haha

Abang Stalker said...

hahaha..xde la miang ehem.sje je usik mengusik.. ;)

dayu_myself said...

hehhehe..
sje mngusik tu macho pe??erk..

hahaha...nme pun abng stlker??mmng la ske stlker2 kan..hihihi