Friday, October 22, 2010

Minggu ini....minggu yang sungguh2 meng'Asyik'kan dan menyedihkan cik Herdayu...

Salam....
syukur kehadrat ilahi sebab aku masih bernyawa lagi hingga sekarang ni... Alhamdulillah...

macamana aku nak pass away masalah ni???
@ Jujur aku cakap, minggu ni boleh dikatakan minggu yang kritikal untuk aku. Laptop kesayangan aku yang aku jaga dan belai sejak lepas spm lagi dah nazak nak tinggalkan aku... jujur aku sedih.. laptop tu aku beli dengan duit sendiri dengan sedikit 'topup' dari emak... aku guna duit biasiswa masa sekolah untuk beli laptop tu. aku ingat lagi,masih segar dalam ingatan aku, waktu 1st time aku beli. aku gembira 'gila' bila emak dan bak ku bagi green light untuk aku beli laptop. pagi-pagi lagi aku dah bersemangat siap-siap nak pergi ke bandar Kota tinggi ( tak lah tinggi mana,selalu je banjir kat bandar tu). pagi tu aku pergi sendiri ke bank,keluarkan duit dan beli laptop tu.... sebab tu aku sayang gile...


 

@ laptop tu jugak la yang sentiasa teman aku, bila aku sorang-sorang, sedih, gembira, takut, marah...bila aku menghadap laptop tu, aku jadi lupa segala masalh yang berserabut kat dalam otak aku waktu tu....  Laptop tu jugak tinggalkan banyak memori waktu aku dekat pasum. Aku belajar dari kawan-kawan korea aku cara untuk me'Muat turun'( secara haram la kan...hehe) macam-macam cerita suju,korea, program-program korea. bila aku tension, aku hilangkan tension aku tengok cerita2 yang ada kat dalam tu.tak kiralah siang ke,malam ke,tengah malam ke,pagi2 buta ke....jujur aku sedih.. =(


ni bukan aku...tapi perasan kitorang saat ni sama..=(
@ aku ingat lagi,masa tahun lepas,masa rumah aku kena pecah masuk dengan orang yang tak ada otak mencuri dekat rumah orang, aku ada kat rumah abang aku kat johor bahru...waktu tu,aku temankan emak aku pergi buat medical checkup untuk mata...pagi waktu bersiap2, dapat call dari jiran rumah aku. dapat tau rumah aku kena pecah masuk.. waktu tu, memang aku risau gila...jujur memang risau gila...aku takut laptop aku hilang, sebab aku memang cuai sikit( tak boleh banyak2... :) )...suka letak merata2...on da way balik rumah, aku tak keruan sebab berlegar2 dalam otak pikir pasal laptop tu.. jiran kata tak jumpa laptop tu kat rumah, so memang sah suspect kena curi... Nangis la aku, memang aku sedih...laptop kawan oi...siapa tak sayang, 'kawan' aku paling rapat kena rampas orang..tapi Alhamdulillah, waktu aku sampai dekat rumah, benda 1st yang aku cari still ada lagi depan mata aku...gembira tak terkata...tapi jujur aku sedih sekarang...sebab laptop aku dah nak tinggalkan aku untuk selama2nya...sanggup ke aku ditinggalkan????

2 comments:

it's-paan said...

dayu....
aku doa lappy tu dapat dibaiki..
aku pun tak bleh bayang kalu appy aku rosak

dayu_myself said...

insyaAllah...aku lau de duit jpa pon,snggup baiki lptop tu dri beli lptop bru...syng kan....tp tau2 je la,hujung2 sem nih...musim 'haus' ...hehhe