Tuesday, March 1, 2011

Hari ni aku terkejut!!! Redmummy & Nuffnang ~~~

Salam
jujur kawan kawan, aku terkejut ..... OpOcOt !!!! ( sori, bukan macam ni!!! harap maklum )
hari ni mata aku terbeliak bila tengah sedap-sedap baca blog orang-orang lain( bukan orang-orang kat sawah ya),
tertiba aku terbaca satu blog pasal redmummy dengan pendapatan Nuffnangnya..

red mummy ...

Pergh.....terus aku klik ...nak tengok la berapa la dia dapat dari nuffnang ye..
aku ingat seribu dua ke....ye la kan.. aku ni mana la tahu sangat pasal blogger Redmummy ni...
jujur first time aku dengar pasal dia.. hahaha.. Gila kuno aku .. Ratu Blogger pon aku tak tahu..apa punya orang da..
Sambung balik dekat cerita tadi,tengok-tengok je....pergh...terbeliak kedua-dua biji mata aku yang 'besar' ni ..
Rm12000+++  hanya untuk bulan januay 2011..(jom tengok sini)..macamana??bagaimana??kenapa??
semua soalan menerjah dekat kepala aku.. *Kejelesan dan kecemburuan melanda .. Hahahaha.. Aku gila sebentar.. Balik ke alam realiti, Ok ...kau jangan nak comparekan dia dengan kau cik dayu oi...dia rajin dan komited dekat blog dia, kau pula .....tengok cerita korea je tahu kan ...So, terima kenyataan ... Baik~~~

tapi,aku berangan sekejap tadi...
kalau aku la kan, dapat duit macam tu banyak..
aku nak beli kamera Dslr satu..

berlambak lah gambar aku lepas ni..
Ipad satu..

boleh update blog bila-bila masa..dalam lecture pon boleh.haha
 boleh beli kereta bayar bulan-bulan satu..hahahaha.. Gila berangan ~~
ni kereta api la...aku nak KERETA..
Best nya la kan kalau jadi macam dia .. semua yang nak boleh dapat dengan berblogging je..
Fuh,aku pun nak lepas rm2 macam apa je..
apa-apa je la... tahniah buah redmummy atau nama sebenar dia Mira Abu Bakar ...
saya nak jadi anak buah boleh?? hahaha

p/s: buat kawan-kawanku, kalau aku dapat duit nuffnang sepuluh tahun lagi,aku belanja korang ABC dekat kerinchi tu ya..hahaha

salam

11 comments:

9W2WZY said...

itu yg aku dok cari tu...
senang jer diorang dapt pendapatan setinggi tu..
angan angan jer la kita kalo tak berusaha mcm dia...

cik_paan said...

hahahahahha
nak jugak earning camtu!!

dayu_myself said...

@9w2wzy = pesal nama ko pelik sangat??hahaha
betol3...kena berusaha lebih baru berjaya..hehe
cik_paan= nak jugak!!!!hehehe...tapi malas,ape pon tak kemana kan..hehe

aried said...

huhuhu..rezki ni ada kat mana2... just cari yg halal shaja... :P

dayu_myself said...

aried: betul tu....maybe kiter tak ada rezeki dekat blogging...tapi kat tempat lain,rezeki kiter melimpah-limpah...InsyaAllah...=)

x'emriust said...

Blogberry Emry

pendapatan nuffnag sket la..;(

zerotech said...

tak dapat 12,000.00 pun kalau dapat 11,000.00 pun ok la.. hehehe

dayu_myself said...

@ x'emriust : same la kita...jom sedih sama2...uwaaaaa.....T.T
@zerotech: hahaha.....tak dapt 11000,10000 pun ok la...=p

x'emriust said...

Blogberry Emry

tak baik sedey2 kene work hard chaiyok!

Myvitrd said...

takpe pelan2 dulu kak red pon income mula2 puluh ringgit je

dayu_myself said...

@myvitrd: thanx ya!!!tu la....pelan2...hehe